+15
Ξενοφών
liakos
gio
Ευστράτιος Πασχαλίδης
Nικόλας
λαϊκός
kelekelekele84
BARBOS
Σάββας Οικονόμου
pissas21
Georgios
Πάγκαρος
Γιάννης
Ιωάννης
george plessas
19 απαντήσεις
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
george plessas- Αριθμός μηνυμάτων : 196
Ημερομηνία εγγραφής : 11/05/2011
Τόπος : ΑΜΑΛΙΑΔΑ
- Δημοσίευση Ν°26
Απ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
Ιωάννης- Αριθμός μηνυμάτων : 1278
Ημερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
Τόπος : Κηφισιά
- Δημοσίευση Ν°27
Τρομερη η φιγουρα του νεαρου αρματωλου! Τελικα θυμηθηκα Γιωργο για τη φιγουρα που σου ελεγα με τον κλεφταρματωλο που ειναι χωρις μουστακι και χωρις γενια, εχει μακρια μαλλια και ειναι με κορδελα στα μαλλια σα το Ραμπο.. Νομιζω ειναι εκεινη η φιγουρα που βγαζει ο μπαμπας σου στο "Και μιλαει και λαλαει" στο "Βασιλια των βουνων" και χαρακτηριστικα στη τελικη μαχη ειναι ενας απο το μπουλούκι του "Βασιλιά".. Ηθελα να ρωτησω αν ο Χ.Καλπουζανης εχει το παρακατω σχεδιο σε φιγουρα.. Εγω οπως βλεπετε το εχω σε ριζοχαρτο το σχεδιο αλλα σαν μεγεθος ειναι για 4μετρη σκηνη.. Επειδη εγω παιζω σε 3μετρη για να το κανω πιο μικρο πρεπει να ξοδεψω αρκετα λεφτα για να σκαναρω ενα ενα τα κομματια της φιγουρας, να τα ενωσω στον υπολογιστη και να φαω και χρονο και χρημα.. Ενω αν η φιγουρα ειναι σε μικρο μεγεθος και συναρμολογημενη εγω το μονο που κανω ειναι να τη μεγενθυνω και ειμαι κομπλε! Αν υπαρχει η φιγουρα με σωζεις κυριολεκτικα!
- Δημοσίευση Ν°28
Iωαννη το σχεδιο αυτο που ανεβασες ειναι παντρεια αυτος ο γιουσουφης ειναι φιγουρα που βγαινει στον κατσαντωνη κ ειναι με φουστανελα κ τσαρουχια! Σου δινω ενα σχεδιο μιας κ διαβασα οτι θα παιξεις τον ξιφομαχο στο φεστιβαλ στο λοφο του στρεφι, μπορεις να το σκαναρεις ευκολα κ ειναι οτι πρεπει για ξιφομαχος!
ΣΧΕΔΙΟ ΦΩΤΗ ΠΛΕΣΣΑ!
ΣΧΕΔΙΟ ΦΩΤΗ ΠΛΕΣΣΑ!
- Δημοσίευση Ν°29
Γιώργο ειτε εδεινες και ειτε οχι εγω απο σενα θα ημουν το ιδιο ευχαριστημενος καθως η εκτιμηση μου προς το πρσωπο σου ειναι απεριοριστη! Για ολα οσα εχεις προσφερει εχεις την ευγνωμοσυνη μου! Τελικα προχθες το βραδυ μου κολλησε να ασχοληθω και να κανω μονος μου τη φιγουρα του μαυρου ξιφομαχου!
Οπως ακριβως ειναι και στη παρασταση του Αντωναρου στο "και μιλαει και λαλαει"
Γιάννος
Οπως ακριβως ειναι και στη παρασταση του Αντωναρου στο "και μιλαει και λαλαει"
Γιάννος
- Δημοσίευση Ν°30
- Δημοσίευση Ν°31
- Δημοσίευση Ν°32
- Δημοσίευση Ν°33
- Δημοσίευση Ν°34
- Δημοσίευση Ν°35
Μοναδικες οι φωτογραφιες! Καταπληκτικες! Χαμος απο εργαλεια!!! Εργαλεια που κανουνε "μπαμ"! Ποια παρασταση ειναι? Παντως βλεπω οτι ο Χρηστος μοιαζει ολοενα και περισσοτερο με το κ.Φωτη Πλεσσα! Τη τελευταια φορα που τον ειχα δει σε φωτογραφια ηταν απο τις εξετασεις που ειχε δωσει στο Σπυροπουλειο μουσειο το 2007, και ομολογω πως απο τοτε εχει αλλαξει πολυ!
- Δημοσίευση Ν°36
ειναι απο αυτην που θα παιξεις κ εσυ φιλε στον λοφο του στρεφι! ασχετο ημουν κ εγω εκει οταν εδωσε εξετασεις ο χρηστος γνωριστηκαμε?
- Δημοσίευση Ν°37
A στο λοφο ηταν? Τελικα θυμασαι τι εργο ειναι αυτο που παιζει? Στις εξετασεις το 2007 δεν ειχα παει, εγω πηγα μονο στις εξετασεις του 2010 που ειχαν γινει στις 3 Μαιου.
- Δημοσίευση Ν°38
μαλλον το διατυπωσα λαθος πριν ειναι η ιδια παρασταση ηθελα να γραψω που θα παιξεις κ εσυ στον λοφο ο τρομερος ξιφομαχος της ανατολης!
- Δημοσίευση Ν°39
Εγω το καταλαβα λαθος, εσυ καλα το εγραψες! Νομιζα οτι εκει που λες "απο αυτη που θα παιξεις κι εσυ στο λοφο του Στρεφη" νομιζα οτι εννοουσες στο "απο αυτη" δηλαδη "απο αυτη τη περιοχη".. παντως απο τα εργαλεια που φαινονται στις φωτογραφιες δε θα μου πηγαινε με τιποτα το μυαλο οτι ειναι ο μαυρος ξιφομαχος.. αυτη η φιγουρα του Τουρκου με το σπαθι και το Καραγκιοζη απο πισω καθιστο, αυτος ειναι ο ξιφομαχος? (αυτος ειναι ασπρος και οχι μαυρος) και στη φωτογραφια με τις 2 τουρκικες στρατιες που ειναι οι φιγουρες ενωμενες με ασκερια, σε ποια σκηνη τις παρουσιαζει? Δε θυμαμαι να εχει τοσο Τουρκικο στρατο το συγκεκριμενο εργο..
- Δημοσίευση Ν°40
βρε Ιωαννη αυτος ειναι μπεης που πηγαινει να ξιφομαχησει με τον ξιφομαχο, κ οι στρατιες κ ο τουρκος στρατιωτης ειναι η ακολουθοι του υπασπιστη ειναι τεχνικες που αρεσουν στον Φ. Πλεσσα. κ κατι ακομα οι στρατιες ειναι μια καινοτομια του Πλεσσα!
- Δημοσίευση Ν°41
george plessas έγραψε:βρε Ιωαννη αυτος ειναι μπεης που πηγαινει να ξιφομαχησει με τον ξιφομαχο, κ οι στρατιες κ ο τουρκος στρατιωτης ειναι η ακολουθοι του υπασπιστη ειναι τεχνικες που αρεσουν στον Φ. Πλεσσα. κ κατι ακομα οι στρατιες ειναι μια καινοτομια του Πλεσσα!
Α ενταξει! Mea culpa! Τα λαθη ανθρωπινα! δεν εχω δει τη Πλεσσική εκδοχη του εργου και δε γνωριζω τι γινεται! Θελω να πιστευω πως τον Αυγουστο θα εχω την ευκαιρια να τη δω..( αν δε γινει πιο νωρις απο Ιουλιο δηλαδη..)
- Δημοσίευση Ν°42
- Δημοσίευση Ν°43
Σάββας Οικονόμου- Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2011
- Δημοσίευση Ν°44
Πολλά συγχαρητήρια στην οικογένεια Πλέσσα για τον θησαυρό τους που μοιράζονται μαζί μας, ελπίζω η κίνησή τους να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους καραγκιοζοπαίχτες.
Η τέχνη θέλει τον Καραγκιόζη στον λαό και όχι στα μπαούλα.
Η τέχνη θέλει τον Καραγκιόζη στον λαό και όχι στα μπαούλα.
- Δημοσίευση Ν°45
να εισαι καλα φιλε Σαββα κ ελπιζω κ εγω να ακολουθησουν και αλλοι!
Σάββας Οικονόμου- Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2011
- Δημοσίευση Ν°46
Χρήστο εγώ δεν ασχολούμε με την κατασκευή φιγούρας γιατί το θεωρώ πολύ δύσκολο και πρέπει να έχεις σημαντικές ικανότητες πιστεύω στην ζωγραφική, μου αρέσει όμως πολύ το Θέατρο Σκιών και είμαι ένθερμος φίλος και υποστιρηκτής του. ΥΘαυμάζω όλους τους καραγκιοζοπαίχτες καθώς μου αρέσουνε όλες οι ερμηνίες του καθενός ξεχωριστά κρύβω όμως μια ιδιαίτερη προτίμηση στον Θανάση Σπυρόπουλο. Παραστάσεις της οικογένειάς σου που μπορώ να βρώ είτε για αγορά είτε για download; Συγχαρητήρια και πάλι για την διάθεση αυτού του πολίτιμου υλικού στο ευρή κοινό!
- Δημοσίευση Ν°47
- Δημοσίευση Ν°48
Έχει επεξεργασθεί από τον/την george plessas στις Παρ Σεπ 09, 2011 6:20 pm, 1 φορά
- Δημοσίευση Ν°49
- Δημοσίευση Ν°50
λογω μιας προσφσατης κουβεντας του πατερα μου με τον κωστα μακρη για φιγουριτσες που πουλα ο αδερφος μου στις παραστασεις του εμεινα αναβδος οταν ειδα ποσο πουλανε καποιοι καραγκιοζοπαικτες φιγουριτσες που δεν ξεπερνουν τα 15 με 20cm τη στιγμη που ο αδερφος μου τα φιγουρακια που πουλαει ειναι 55 εως 65cm δηλαδη στο υψος που καποιοι παιζουν επαγγελματικα, κ χειροποιητα απο ζελατινα 1χιλ κ κ μη τιμη ειναι δεκα ευρω οταν αλλοι τις πουλουν 10 15 ακομα κ 20 απο pvc τυποποιημενες ολα αυτα τα γραφω με αφορμη ενα παλιο σχολιο οτι οι πλεσσαιοι γδερνουν για να πουλησουν μια φιγουρα θα σας δειξω τι πουλαει ο χρηστος για να καταλαβετε πραγματικα ποιοι γδερνουν!
καραγκιοζης 55cm σχεδιο χ Πλεσσα!
κλεφτακι 62cm σχεδιο ζωγραφικη χ. Πλεσσα!
καραγκιοζης 55cm σχεδιο χ Πλεσσα!
κλεφτακι 62cm σχεδιο ζωγραφικη χ. Πλεσσα!