ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ FORUM ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ


2 απαντήσεις

  Προβολή των όσων προσφέρουν στον Καραγκιόζη.

  Georgios
  Georgios


  Αριθμός μηνυμάτων : 99
  Ημερομηνία εγγραφής : 17/03/2010
  Τόπος : Ήπειρος

  Προβολή των όσων προσφέρουν στον Καραγκιόζη. Empty Προβολή των όσων προσφέρουν στον Καραγκιόζη.

  Δημοσίευση από Georgios Πεμ Οκτ 07, 2010 8:58 am

  Σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα γιατί πιστεύω ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια για όλους εμάς τους ερασιτέχνες που ξεκινάμε μη γνωρίζοντας τίποτα γύρω από το Θέατρο Σκιών αναζητώντας τον κατάλληλο άνθρωπο που θα μας πει όσα περισσότερα για την τέχνη αυτή και που θα μας καθοδηγήσει για την σωστή εξέλιξη. Ενώ παράλληλα στους Άξιους της Τέχνης είτε αυτοί είναι Καταξιωμένοι Επαγγελματίες (άξιοι διπλού μπράβο), είτε είναι φτασμένοι ερασιτέχνες αξίζει μια προβολή του ονόματός τους από την ώρα που θα δώσουν τα φώτα τους σε όλους εμάς που αγαπάμε τον Καραγκιόζη χωρίς να σκεφτούν να κρατήσουν μυστικά για την πάρτη τους.
  Georgios
  Georgios


  Αριθμός μηνυμάτων : 99
  Ημερομηνία εγγραφής : 17/03/2010
  Τόπος : Ήπειρος

  Προβολή των όσων προσφέρουν στον Καραγκιόζη. Empty Απ: Προβολή των όσων προσφέρουν στον Καραγκιόζη.

  Δημοσίευση από Georgios Πεμ Οκτ 07, 2010 8:58 am

  Ξεκινώντας λοιπόν θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Κυρ Βασίλη Ταυλάτο αλλά και τον γιό του Μιχάλη που δεχθήκαν να συνομιλήσουν μαζί μου και να μου προσφέρουν απλόχερα πολλά μυστικά της τέχνης για την κατασκευή φιγούρων, ακόμα στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης με καλέσανε οι ίδιοι μη αφήνοντας με να χρεωθώ εγώ τις τόσες πολύωρες κλήσεις μιλώντας μου και οι δύο με αγάπη για την τέχνη του Καραγκιόζη. Να σημειώσω ότι εγώ δεν είμαι από Αθήνα αλλά από χωριό της Πρέβεζας και ουδέ μία γνωριμία είχα μαζί τους και όμως με ένα απλό τηλεφώνημα για ενημέρωση σχετικά με την κατασκευή σούστας που πραγματοποιούν (και που μάλιστα είναι πάρα πολύ καλές τόσο οι παιδικές όσο και οι επαγγελματικές) άρχισε όλη η κουβέντα, πρόσχαροι άνθρωποι – φιλικοί και καψούρηδες με τον Καραγκιόζη, ο γιος του Κυρ Βασίλη ο Μιχάλης άφησε το Πανεπιστήμιο για τον καραγκιόζη και αυτό σήμερα που για ένα τέτοιο χαρτί πολύ θα πήγαιναν ξανά σχολείο. Να σημειώσω ακόμα ότι μιας και εγώ έχω άγνοια από Αθήνα προσφερθήκαν να τρέξουν αυτοί για να με εφοδιάσουν με όλα τα απαραίτητα υλικά που θα χρειαστώ για να φτιάξω φιγούρες. Φτάνοντας στο τέλος της δημοσίευσης πρέπει να πω ότι στην προσπάθειά μου να μάθω ότι μπορώ περισσότερα για την τέχνη του Καραγκιόζη (από τηλεφώνου γιατί είμαι μακριά από όλους τους Καραγκιοζοπαίχτες) ενόχλησα και πολλούς άλλους Καραγκιοζοπαίχτες και ερασιτέχνες αλλά δυστυχώς δεν βρήκα πουθενά τον ζήλο – την αγάπη για την Τέχνη και την προθυμία της εκμυστήρευσης των <<μυστικών>> που βρήκα στον Κυρ Βασίλη και τον Μιχάλη. Τι να πω να είναι καλά οι άνθρωποι και να έχουν δύναμη να στηρίζουν τον Καραγκιόζη. Πράγματι είναι άξιοι συνεχιστές. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 210-4952219 & 6945231020 όπου μπορείτε να αγοράσετε οτιδήποτε έχει σχέση με το Θέατρο Σκιών (σούστες, κοπίδια, φιγούρες κ.α).
  Κυρ Βασίλη και Μιχάλη σας ευχαριστώ πολύ για όλα και από εδώ εάν τύχει και διαβάσετε το άρθρο.
  avatar
  Νάκος


  Αριθμός μηνυμάτων : 5
  Ημερομηνία εγγραφής : 25/11/2010
  Τόπος : Αίγιο

  Προβολή των όσων προσφέρουν στον Καραγκιόζη. Empty Απ: Προβολή των όσων προσφέρουν στον Καραγκιόζη.

  Δημοσίευση από Νάκος Πεμ Νοε 25, 2010 1:36 am

  Συγχαρητήρια για το forum.Θα ήθελα απο τη θέη αυτη να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών κ Πάνο Καπετανίδη για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου έδωσε σχετικά με την κατασκευή φιγούρας.Μέσα απο το site του απαντά σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον Καραγκιόζη ,οπότε οι ενδιαφερόμενοι μπορουν να επικοινωνήσουν μαζί του για απορία σε ο,τι έχει να κάνει σχέση με τον Καραγκιόζη.
  Georgios
  Georgios


  Αριθμός μηνυμάτων : 99
  Ημερομηνία εγγραφής : 17/03/2010
  Τόπος : Ήπειρος

  Προβολή των όσων προσφέρουν στον Καραγκιόζη. Empty Απ: Προβολή των όσων προσφέρουν στον Καραγκιόζη.

  Δημοσίευση από Georgios Πεμ Νοε 25, 2010 9:40 pm

  Πράγματι ο Πάνος Καπετανίδης είναι σπουδαίος καλιτέχνης και εγώ κάποια στιγμή που ρώτησα κάποια βασικά βέβαια πράγματα με ενημέρωσε με λεπτομέρια.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ Δεκ 09, 2021 2:53 pm