Το "Χρόνια συντροφιά με τον Καραγκιόζη" (1987) του Θανάση Σπυρόπουλου είναι αναμφισβήτητα η πιο μεγαλοπρεπής και καλύτερη παραγωγή για εκπομπή θεάτρου σκιών στην ελληνική τηλεόραση. Με συνεργάτη τον βετεράνο Καραγκιοζοπαίκτη Φρίξο Γαζεπίδη ο Θανάσης Σπυρόπουλος πετυχαίνει ο,τι δε πέτυχε κανενας μέχρι εκείνη την εποχή αλλα ούτε και μέχρι σήμερα. Να κάνει τη τέλεια τηλεοπτική εκπομπή για τον Καραγκιόζη. Απο που να αρχίσει κανείς; Απο τη συναρπαστική εισαγωγή της εκπομπής με το συγκινητικό και νοσταλγικό τραγούδι "Είμαι εγω ο Καραγκιόζης" το οποίο έγραψε, μελοποίησε και τραγούδισε ο ίδιος ο Φρίξος Γαζεπίδης; Απο τα πλάνα του Θανάση Σπυρόπουλου και του Φρίξου να ετοιμάζουν τη παράσταση; Η μήπως το χαιρετισμό και τη περιγραφή του έργου σε κάθε εκπομπή απο το Θανάση Σπυρόπουλο; Κι όμως όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτή τη μεγαλειώδη παραγωγή. Η συγκεκριμένη παραγωγή είναι ιστορική, όχι μόνο επειδή βλέπουμε εκατοντάδες σπάνια έργα παιγμένα άριστα αλλα και οτι οργανώθηκαν απο τον ίδιο το Θανάση Σπυρόπουλο και το Φρίξο, 2 θρυλικούς Καραγκιοζοπαίκτες που πραγμάτωσαν στο ακέραιο την έννοια της "χρυσής συνεργασίας". Βλέποντας κανείς ενα επεισόδιο το διαπιστώνει αμέσως. Ακόμα θυμάμαι τη φιγούρα του Κοπρίτη να κουνάει το καμπανάκι στην αρχή της εισαγωγής (την εποχή που το έδειχνε ημουν παιδί του νηπιαγωγείου!) και η συγκεκριμένη σκηνή με ενθουσίαζε τόσο πολυ που αμέσως έτρεχα στο δωματιο μου, έπαιρνα τη χάρτινη φιγούρα του Κοπρίτη και τον έβαζα να κάνει παρόμοια κίνηση! Άλλες εποχές φίλοι μου.. Αναμνήσεις.. Νοσταλγία.. Τεράστια οργή για τη σημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα.. Μα νομίζω πως η στιγμή έφτασε όλα να αλλάξουν! Fiat lux!* (Γεννηθήτω φως)
Πλάνα απο την εισαγωγή της εκπομπής.
Uploaded with ImageShack.us
Πλάνα απο την εισαγωγή της εκπομπής.
Uploaded with ImageShack.us