ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ FORUM ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ


4 απαντήσεις

  ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

  Γιάννης
  Γιάννης
  Admin


  Αριθμός μηνυμάτων : 870
  Ημερομηνία εγγραφής : 08/06/2009
  Ηλικία : 35
  Τόπος : Θεσσαλονίκη

  ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ Empty ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

  Δημοσίευση από Γιάννης Δευ Ιουν 10, 2013 5:53 pm

  Θαρρώ πως η κατάσταση με τα υπερβολικά μηνύματα έχει υπερβεί το μέτρο από καιρό με συνέπεια την ένταση σε διάφορα θέματα. Δεν αναφέρομαι στην ποσότητα αλλά στην ουσία των μηνυμάτων. Καταλαβαίνω πως διακρίνονται δύο τύποι μελών του forum. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι που από το πάθος τους δε συγκρατούνται στο να γράψουν την άποψή τους επί παντός επιστητού και άλλοι που, μπαίνοντας για να δούνε τι νεότερο υπάρχει, εκνευρίζονται με το να ανοίγουν θέματα που αποδεικνύονται ανούσια. Ως διαχειριστής οφείλω να πάρω θέση. Ήδη είχα επικοινωνία με κάποιους ένθεν και ένθεν, καλό είναι όμως να γραφούν και κάποια πράγματα δημόσια και υπεύθυνα.

  Οι πρόγονοί μας διακρίνονταν για την αίσθηση το μέτρου. «Μέτρον άριστον» έλεγαν, ενώ εφήρμοζαν τις αναλογίες της χρυσής τομής σε κάθε ευκαιρία. Αυτό το μέτρο και αυτή τη χρυσή τομή πρέπει να αναζητήσουμε. Και, για να το καταφέρουμε αυτό, πρέπει να έρθουμε και στη θέση του άλλου και να δούμε ποιες είναι οι αμοιβαίες υποχωρήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να συνυπάρξουμε.

  Εν προκειμένω, σκεφτείτε έναν άνθρωπο εργαζόμενο ή φοιτητή, με πολλές ασχολίες καθημερινά (οι φοιτητές, για παράδειγμα, τώρα έχουν εξεταστική), που για διάλειμμα μπαίνει στο forum για να ικανοποιήσει και το μεράκι του. Βλέποντας 15 νέα μηνύματα, ανοίγει να δει τι καινούριο ανέβηκε στο forum. Ε, είναι απίστευτα εκνευριστικό από τα 15 νέα μηνύματα τα 14 να είναι ανούσια! Τι εννοώ; Ανοίγει το πρώτο, βλέπει σχόλιο «ωραίος ο πασάς στο βίντεο». Ανοίγει το δεύτερο, βλέπει σχόλιο «μπορεί να πάω στην παράσταση αλλά δεν ξέρω ακόμη γιατί είναι μακριά». Ανοίγει το τρίτο, βλέπει ξερή παράθεση προηγούμενου μηνύματος χωρίς κάτι παραπάνω. Στην περίπτωση αυτή σκέφτεται: «καλά, γιατί μας ζαλίζει, αν ήταν να του απαντήσει κάποιος δε θα το έκανε;» Ανοίγει άλλο θέμα, βλέπει «κοκορίκοοοοοοοοοο». Ανοίγει άλλο, βλέπει «ωραία τα λες». Είναι απίστευτα εκνευριστικό. Καταλαβαίνω πως όλοι από καλή πρόθεση γράφουν, από μεράκι για την τέχνη, αλλά ας ερχόμαστε λίγο και στη θέση του άλλου!

  Δε λέω, προς Θεού, να μη γράφουμε. Όχι! Και 100 μηνύματα να γράφουμε την ημέρα αν έχουμε κάτι να πούμε. Και τι είναι αυτό το κάτι; Να σκεφτούμε τι περιμένουμε από μια ομάδα διαλόγου με κοινά ενδιαφέροντα με εμάς. Θέλουμε πληροφορίες για κάτι; Τις ζητάμε. Έχουμε πληροφορίες για κάτι και θέλουμε να τις μοιραζόμαστε; Το πράττουμε, ώστε να οφελήσουμε και τους άλλους. Αναζητούμε υλικό; Το δηλώνουμε, μήπως κανείς μπορεί να το έχει. Έχουμε υλικό που θεωρούμε αξιόλογο και θέλουμε να το μοιραστούμε; Το κάνουμε με χαρά. Προέκυψε ένα θέμα και νιώθουμε την ανάγκη να καταθέσουμε την άποψή μας γι' αυτό; Την αναλύουμε με τα απαραίτητα επιχειρήματα, ώριμα και υπεύθυνα. Έχει πρόβλημα μια ανάρτηση; Το επισημαίνουμε. Τέτοιου τύπου μηνύματα είναι ευχάριστα και βοηθούν πραγματικά στο να προάγεται η συζήτηση για την τέχνη σε αντιδιαστολή με τον τύπο μηνυμάτων που περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο, τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό.

  Οι επαναλήψεις μηνυμάτων με παράθεση (δεν εννοώ παράθεση για απάντηση αλλά επανάληψη του μηνύματος) από τώρα και στο εξής θα σβήνονται μόλις διαπιστωθούν. Εντάσσεται αυτό από τώρα στους κανόνες του forum. Αν θέλει κάποιος να μας απαντήσει, θα το κάνει. Και δεν είναι δικαιολογία το να φέρνουμε το μήνυμα στην επιφάνεια γιατί θα μπορούσαν να σαμποτάρονται θέματα με τον τρόπο αυτό.

  Από την άλλη μεριά, μιας και μίλησα για αμοιβαία κατανόηση και υποχωρήσεις, θεωρώ απαράδεκτη την υβριστική και προσβλητική στάση ορισμένων μελών εναντίον αυτών που κάνουν τις παραπάνω υπερβολές. Μάλιστα, τσουβαλιάζουνε και ουσιώδεις δημοσιεύσεις τους, όπως ερωτήσεις επί του περιεχομένου κάποιων παραστάσεων, λόγω του εκνευρισμού από τα άλλα μηνύματα. Πρέπει να έρθουμε και στη θέση του άλλου, που μπορεί να είναι απλώς άπειρος στο Διαδίκτυο και να υπερβάλλει από την πόρρωσή του για την τέχνη, χωρίς να έχει σκοπό να μας εκνευρίσει, παρ' όλο αυτό το καταφέρνει άθελά του. Παρακαλώ από δω και πέρα, όποιος έχει πρόβλημα με τον τρόπο που λειτουργεί ένα μέλος, να το κουβεντιάζει μαζί του με προσωπικά μηνύματα και να μην το εκθέτει δημόσια. Αν δεν υπάρχει σημείο επικοινωνίας, να μου το λέτε για να επεμβαίνω κι εγώ σταθμίζοντας κατά το δυνατόν τα πράγματα.

  Ελπίζω μετά απ' αυτό να στρώσει λίγο το τοπίο. Αν πάλι υπάρξουν εντάσεις, παρακαλώ να θίγονται εδώ με παράθεση στα αντίστοιχα θέματα και να γίνεται στο παρόν θέμα ο σχετικός διάλογος ώστε να μην επιβαρύνονται τα άλλα θέματα του forum.

  Θα χαρώ να διαβάσω τις όποιες παροτρύνσεις και ενστάσεις σας επί του θέματος!
  Ορέστης
  Ορέστης


  Αριθμός μηνυμάτων : 417
  Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2013
  Ηλικία : 22
  Τόπος : ΑΘΗΝΑ

  ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ Empty Απ: ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

  Δημοσίευση από Ορέστης Δευ Ιουν 10, 2013 8:34 pm

  Εγώ σου γράφω για να σου πω ότι σε όλο σου το κείμενο είσαι πολύ σωστός Γιάννη .Πρέπει να παραδεκτώ ότι και εγώ έγραφα μυνήματα που περιήχαν χαζομάρες και θα ήθελα να επανορθώσω για αυτό .Από εδώ και πέρα εγώ υπόσχομαι να μειώσω της ανοησίες που λέω και να μειώσω τα σύντομα κείμενά μου εκτός εάν η απάντηση που χρειάζεται να δώσω δεν μπορεί να μην είναι κενολογία.Τέλος θα ήθελα να σου πω ότι εάν γράψω ξανά καποια βλακεία ευθέως να την διαγράψεις ,δεν προκειται να παρεξηγηθώ ούτε να με θήξει αυτή η πράξη.
  Ορφέας
  Ορφέας


  Αριθμός μηνυμάτων : 451
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2009
  Ηλικία : 27
  Τόπος : Αθήνα

  ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ Empty Απ: ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

  Δημοσίευση από Ορφέας Δευ Ιουν 10, 2013 10:18 pm

  Πρώτα από όλα συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο του Γιάννη. Και φυσικά παραδέχομαι οτί σε κάποιες δικές μου δημοσιεύσεις εκφράστηκα με υπερβολικό τρόπο. Ελπίζω οτί το φόρουμ θα να κυλάει πιο εύρυθμα πλέον.
  Αντώνης
  Αντώνης


  Αριθμός μηνυμάτων : 980
  Ημερομηνία εγγραφής : 08/01/2013
  Ηλικία : 23
  Τόπος : Καισαριανή

  ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ Empty Απ: ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

  Δημοσίευση από Αντώνης Τρι Ιουν 11, 2013 6:24 pm

  Ορέστης έγραψε:Εγώ σου γράφω για να σου πω ότι σε όλο σου το κείμενο είσαι πολύ σωστός Γιάννη .Πρέπει να παραδεκτώ ότι και εγώ έγραφα μυνήματα που περιήχαν χαζομάρες και θα ήθελα να επανορθώσω για αυτό .Από εδώ και πέρα εγώ υπόσχομαι να μειώσω της ανοησίες που λέω και να μειώσω τα σύντομα κείμενά μου εκτός εάν η απάντηση που χρειάζεται να δώσω δεν μπορεί να μην είναι κενολογία.Τέλος θα ήθελα να σου πω ότι εάν γράψω ξανά καποια βλακεία ευθέως να την διαγράψεις ,δεν προκειται να παρεξηγηθώ ούτε να με θήξει αυτή η πράξη.
  Θα συμφωνήσω.Και αυτό γιατι έχω κάνει τις περισσότερες βλακείς απο όλους.Ζητάω δημόσια συγνώμμη απο όλους και καλώ τον διαχειρηστή να μου διαγράψει όλα τα ανούσια μηνύματα.Ήταν σώστο που είπες , πρίν αναρτήσουμε μηνύματα, να μπαίνουμε στη θέση του άλλου.Ελπίζω αυτό μου το μήνυμα να μην ήταν ανουσιότητα.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ Δεκ 09, 2021 4:03 pm