Θυμάται κανεις ενα επιτραπέζιο παιχνίδι που κυκλοφορούσε μεχρι και
το 1997-98 σε βιβλιοπωλεια-παιχνιδάδικα με το Καραγκιόζη? Μπηκα πριν λιγο στο ebay και απο κει βρηκα φωτογραφιες απ'αυτο, οι πληροφοριες λενε πως πρωτοκυκλοφόρησε τη δεκαετία του '70! (Ο πωλητής στο ebay το πουλάει στα 300 δολλάρια! Απορω ποιος θα το αγοράσει..)
Ομολογώ πως οταν ειδα ξανα τις εικόνες απο το επιτραπέζιο υστερα απο τοσα πολλα χρόνια συγκινήθηκα.. (Ειχα να το δω πανω απο 15 χρονια) Το στυλ του επιτραπεζιου απ'οτι θυμαμαι ηταν οτι ο παιχτης ειχε το ρολο του Καραγκιοζη και προσπαθουσε να φτασει απο τη παράγκα του στο σαραϊ.. Δε θυμαμαι περισσοτερα πραγματα σχετικα με τους κανόνες του παιχνιδιου, το μοναδικο πραγμα που μου εχει μεινει ειναι οτι υπηρχε ενα κουτάκι που ηταν του Βεληγκέκα κι αν εριχνες ζάρι κι επεφτες εκει πανω έχανες ενα γυρο.. Το επιτραπέζιο αυτο επισης συνοδευοταν και με ειδική χαρτοκοπτική με υπέροχα σχέδια φιγούρων (τα οποια εχω βρει σε επανεκτύπωση στο Μοναστηράκι).. Τα σχέδια των φιγούρων στο εξωφυλλο του επιτραπεζιου καθως και στο εσωτερικό με το φυλλάδιο του παιχνιδιου θυμαμαι οτι μου άρεσαν τρομερά οταν ημουν μικρος!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ιωάννης στις Παρ Φεβ 08, 2013 5:43 pm, 2 φορές συνολικά