ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

***ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ FORUM ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ***

+30
Μυρικόγκος
BASILAROS
υποστηρικτης καραγκιοζη
Νίκος
giorgos
Ορέστης
Babitos
Αντώνης
dkatsap
κατσαντωνης 1
Ξενοφών
Γιουβάν
georgioskargr
Έλληνας
λαϊκός
Ευστράτιος Πασχαλίδης
Ορφέας
gio
marianthi_katopodi
george plessas
Τάσος Γεωργίου
Nικόλας
Στέλιος
BARBOS
μιχαλης
Georgios
Γιάννης
lgeo7
kelekelekele84
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
34 απαντήσεις

ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ

μιχαλης

Αριθμός μηνυμάτων : 9
    Ημερομηνία εγγραφής : 09/09/2010

ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ

Δημοσίευση από μιχαλης Σαβ Σεπ 11, 2010 4:06 pm

μιχαλης

Δημοσίευση από μιχαλης Σαβ Σεπ 11, 2010 4:14 pm

paidia prospafisa na anedso mia figoura pou eftiaja me ton gero souloioti drako sxedio tou ioani alla den ta katafera ..............
    μιχαλης

Δημοσίευση από μιχαλης Σαβ Σεπ 11, 2010 4:25 pm

No
    Ιωάννης
    Ιωάννης

Αριθμός μηνυμάτων : 1278
    Ημερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
    Τόπος : Κηφισιά

Δημοσίευση από Ιωάννης Πεμ Σεπ 16, 2010 12:29 am

ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 53351479

ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 22414024

ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 81133397
    Georgios
    Georgios

Αριθμός μηνυμάτων : 99
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/03/2010
    Τόπος : Ήπειρος

Δημοσίευση από Georgios Πεμ Σεπ 16, 2010 4:10 pm

Ιωάννης και πάλι ευχαριστούμε για τα σχέδια και πάνω απ' όλα μπράβο στο χέρι σου. Αλήθεια για πες μας τι τεχνική χρησιμοποιείς για να φτιάξεις την σκίαση του κόκκινου στο πρόσωπο των φιγούρων σου. Μήπω μπορείς να βάλεις φωτογραφία απο τα χρώματα και τα εργαλεία που δουλεύεις;
    Ιωάννης
    Ιωάννης

Δημοσίευση από Ιωάννης Πεμ Σεπ 16, 2010 11:42 pm

Οχι αυτες οι 2 τελευταιες φιγουρες δεν ειναι φτιαγμενες απο μενα.. Ειναι αγορασμενες απο το Σπυροπούλειο μουσείο και απλα τις εκανα σκανάρισμα! Τις φιγουρες που φτιαχνω τις δημοσιευω παντα στο αλλο topic!!
    Ιωάννης
    Ιωάννης

Δημοσίευση από Ιωάννης Τρι Σεπ 21, 2010 11:06 pm

ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 44244683
    ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 63054296
    ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 49145343
    ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 56716428
    Ιωάννης
    Ιωάννης

Δημοσίευση από Ιωάννης Κυρ Σεπ 26, 2010 11:03 pm

Συστήνω ανεπιφύλαχτα να περάσετε μια βόλτα απο το Σπυροπούλειο μουσείο στις 2 Οκτωβρίου που αρχιζουν και οι παραστασεις, και να ζητησετε τα σχεδια της χαρτοκοπτικης του Κώστα Μακρή! Θα μείνετε εκπληκτοι απο τα σχεδια αυτα! Αν και 4 φιγουρες στον αριθμο (Κολλητηρη, Μεμέτης, Σιορ-Διονυσιος και Ταχήρ) ειναι τοσο φανταστικες που θα σας καλυψουν στο επακρο!
    Ιωάννης
    Ιωάννης

Δημοσίευση από Ιωάννης Πεμ Ιαν 06, 2011 1:40 am

Παιδια εδω σας ανεβαζω εικονες απο φυλλαδια χαρτοκοπτικης της Αγκυρας με σπανια φανταστικα σχεδια φιγουρων! Μερικα απο αυτα τα σχεδια μαλιστα υπαρχουν στο γνωστο μαγαζι του Μοναστηρακίου! Και τι δε θα δινα παντως για να τα αποκτησω ολα! Για προσεξτε καλα τη φωτογραφια. Διαθετει σχεδια φιγούρων του θεάτρου σκιών απο Ιταλους στρατιωτες, μαυρους ξιφομαχους-πολεμιστες, Τουρκους αξιωματικους, ιθαγενεις ζουλου, το Χίτλερ (!), καπετάνιους, νέγρο μποξέρ, άλογο, αμάξια, σπαθιά, πασάδες βεζύριδες και δε συμμαζευεται! Εννοειται πως τα θελουμε ολα!

ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 94514231
    ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 84318586
    BARBOS
    BARBOS

Αριθμός μηνυμάτων : 109
    Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2009
    Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δημοσίευση από BARBOS Σαβ Ιαν 08, 2011 3:20 am

ΕΔΩ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΕΚΛΑΜΕΣ ΜΟΥ ΒΑΜΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ : ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 Dsc00096ww Κ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΑ ΣΩΣΤΑ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟ LINK ΑΠ' ΤΟ IMAGESHACK ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ: https://2img.net/r/ihimizer/img151/6154/dsc00096j.jpg ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΣΕΙ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ (ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ) ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΠ' ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ..!! Smile
    Ιωάννης
    Ιωάννης

Δημοσίευση από Ιωάννης Πεμ Ιαν 20, 2011 3:28 pm

Αψογος! Πολυ καλη η ρεκλαμα! Συγχαρητηρια! Παντως στο φορουμ δεν εχουν πεσει απλως οι ρυθμοι, ειναι τα ζωα μου αργα.. Αν ειναι 111 τα μελη και απο αυτα μονο τα 5 ειναι ενεργα τοτε τι να το κανεις? Ο καθενας χρηστης του ιντερνετ που δεν ειναι μελος στο φορουμ μπορει να κατεβαζει απο δω ο,τι θελει.. καλυτερα να ηταν τα αρχεια διαθεσιμα μονο στα μελη του φορουμ.. εγω παντως δεν ξανανεβαζω τιποτα.. απογοητευση..
    Georgios
    Georgios

Δημοσίευση από Georgios Πεμ Ιαν 20, 2011 6:04 pm

Ιωάννης καλησπέρα. Προσωπικά δεν θίγομαι με την ανακοίνωσή σου αυτή γιατί και εγώ ότι είχα το προσέφερα, ούτε επίσης θέλω να παραστήσω τον λαϊκό ή οτιδήποτε άλλο, όμως θέλω να εκφράσω χωρίς φόβο και πάθος την εξής γνώμη μου: ο Καραγκιόζης ανήκει στον Λαό και δεν είναι τσιφλίκι κανενός έστω και αν υπήρξαν φορές που αυτό έχει προκύψει στο παρελθόν από κάποιους που δεν χρειάζεται κανείς μας να κατονομάσει έτσι λοιπόν είναι άδικο να κατηγορούμε όσους είτε ως μέλη είτε ως απλοί αναγνώστες του forum ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του αποθηκεύουν στο δίσκο τους υλικό του Καραγκιόζη που στο κάτω κάτω δεν είναι υλικό δικό μας ή του πατέρα μας που χάνουμε τα πνευματικά του δικαιώματα με την δημόσια προβολή, αντιθέτως είναι ιδιοκτησία ανθρώπων που ίσως και χωρίς την συγκατάθεσή τους να δημοσιοποιήσαμε το υλικό τους (που και αυτό δεν το θεωρώ κακό μιας δεν το κάνουμε για χρήματα), έτσι λοιπόν γιατί να μην διαδοθεί ο Καραγκιόζης και με αυτό τον τρόπο; Ίσως παρερμηνεύσω τα λόγια σου και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε δημόσια σου ζητώ συγνώμη, αλλά δεν είναι για εμένα λογική να έχει ο καθένας την απαίτηση να εισπράττει παραπάνω ή ίσα με όσα έχει προσφέρει σε ένα μη κερδοσκοπικό forum που ως Άξιος Επαίνου δημιούργησε ο φίλος μας Γιάννης για να προβάλει τον Καραγκιόζη μας από την στιγμή που τα όσα διέθεσε ο καθένας για την στήριξη αυτού τα προσέφερε οικειοθελώς και αφιλοκερδώς, επομένως καλό θα ήταν να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας από αγάπη για τον Καραγκιόζη και όχι να αφήνουμε να εννοηθεί ότι όποιος δεν έχει υλικό να προσφέρει δεν πρέπει να επισκέπτεται το forum και δεν πρέπει να διαβάζει τα τόσα ενδιαφέροντα που περιέχει, άσχετα από το εάν είναι μέλος ή όχι. Πιστεύω ότι είναι άδικο να θέλουμε να διατηρούμε τον Καραγκιόζη σε καλούπια όπως έχει προκύψει από πολλούς κερδοσκόπους στο παρελθόν μιας και ο Καραγκιόζης είναι ο άναρχος τύπος που ασυμβίβαστα δεν μπορεί να επιβιώσει μέσα σε αυτά. Τώρα μέσα στο πλήθος υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι κάπως έτσι δηλαδή θα υπάρξουν και οι << κακοπροαίρετοι >> που θα κοιτάξουν μόνο να πάρουν από το forum χωρίς να δώσουν αλλά τι πρέπει να γίνει; με αυτή την μειονότητα να βάλουμε στο τσουβάλι μαζί τους και την πλειοψηφία που θαυμάζει αυτή την προσπάθεια και για πολλούς και διάφορους λόγους επισκέπτεται το forum; Νομίζω πως όχι. Ο χρόνος αποκαλύπτει πολλά μυστικά και ξεγυμνώνει πολλούς κακοπροαίρετους γενικά στην ζωή όσο και στο forum οπότε καλύτερα θα ήταν να συνεχίσει η ροή καθώς κυλάει μέχρι σήμερα και η πορεία θα δείξει τόσο τους μεν όσο και τους δεν... Όσο για τους ρυθμούς που πέσανε λογικό είναι αφού ο καθένας έδωσε ότι είχε, το είπες και μόνος σου 6.90€ είναι πολλά για το DVD με παραστάσεις, φαντάσου πόσοι περισσότεροι είναι αυτοί που δεν έχουν 6.90€ για να ψωνίσουν τα απαραίτητα για το ζην οπότε είναι δύσκολο να δαπανήσουν κάποια χρήματα για να αποκτήσουν οποιοδήποτε υλικό με τον Καραγκιόζη και αυτό εάν έχουν την δυνατότητα να το βρούνε, οπότε χωρίς πρώτες ύλες πως θα προκύψει υλικό. Είμαι σίγουρος ότι σε στεναχώρησα και έγινα κακός αλλά η ανάγκη μου να είμαι αληθινός δεν μου επιτρέπει κάτι άλλο, να ξέρεις όμως ότι δεν τοποθετούμε κακοπροαίρετα και πάνω απ' όλα αναγνωρίζω την προσφορά σου στο forum. Ελπίζω το παρόν μήνυμα να μην γίνει αιτία διαμάχης αλλά συμφιλίωσης καθώς επαναλαμβάνω και πάλι η παρέμβασή μου έγινε καλοπροαίρετα.
    Στέλιος

Αριθμός μηνυμάτων : 3
    Ημερομηνία εγγραφής : 03/01/2011
    Τόπος : Πετρούπολη

Δημοσίευση από Στέλιος Πεμ Ιαν 20, 2011 7:34 pm

Georgios, καίτοι πολλά, τα είπες καλά. Συμφωνώ.
    Ιωάννης
    Ιωάννης

Δημοσίευση από Ιωάννης Παρ Ιαν 21, 2011 6:34 pm

Smile Γεωργιε καταρχην καλησπερα. Συμμεριζομαι και ζυγιζω καλα της αποψεις και τις παραινεσεις σου! Δεν ειμαι ανθρωπος που παρεξηγειται ευκολα ουτε συνηθιζει να "αψιμαχει"!
    Παντα θελω να ειμαι ανταξιος της καλοσυνης και της ευγενειας του αλλου ατομου. Ας παω ομως στο ζουμι της υποθεσης.
    Καμια φορα ο γραπτος λογος σε ενα φορουμ η σε ενα τσατ η οπουδηποτε μπορει να επιφερει λαθος εντυπωση ως προς το νοημα της εννοιας που θελει να εκφρασει καποιος, μιας και οι αψυχες λεξεις δεν μπορουν να φανερωσουν τη ζωντανια του προφορικου λογου.
    Μπορει να πω κατι δηλαδη με τελειως χαλαρο τροπο και αυτο να μη το καταλαβει ο αλλος που θα το διαβασει, ασχετα αν φανει το αντιθετο! Δεν τιθεται κανενα θεμα για κερδοσκοπια και οποιαδηποτε αποκρυψη αρχειων στο ευρη κοινο. Απλα δε μπορω να καταλαβω πως απο τα 100+ μελη μονο το 8% ειναι active.
    Οπως επισης βλεπω πως οταν ανεβαζω η ζηταω κατι δεν υπαρχει ουτε εστω μια απαντηση οτι ξερεις τι ρε Ιωαννη δε μπορουμε να σε βοηθησουμε σε αυτο το τραγουδι π.χ. που ψαχνεις.
    Θελω να ξυπνησετε με τη καλη εννοια και να προσφερετε ολοι μαζι οσο μπορειτε. Οσο για τα 6,90 του dvd, γιατι του Δανελλη εκαναν 4,90? Δηλαδη για να αγορασει καποιος και τα 16 που ειναι συνολικα θελει 112 ευρω σχεδον!
    Και στο κατω κατω το περιοδικο εγω δε το θελω γιατι να το πληρωσω ως επιπλεον εξοδο? Ειναι πολλα τα θεματα και θα τα κουβεντιασουμε εκτενως στο μελλον.
    Georgios
    Georgios

Δημοσίευση από Georgios Παρ Ιαν 21, 2011 7:03 pm

Ιωάννης καλησπέρα, χαίρομαι ιδιαίτερα που συνεχίζεις την συζήτηση με θετικό τρόπο, έτσι διδάσκουμε και στους βάρβαρους ότι είμαστε πολιτισμένοι και επ' αυτού αξίζαμε και Ελληνικότητα του Καραγκιόζη μας. Πέρα όμως απ όλα θέλω να επιμείνω στο ότι δεν είναι απαραίτητο όσα μέλη είναι εγγεγραμμένα επειδή αγαπάνε τον καραγκιόζη να έχουνε στην κατοχή τους σχετικό υλικό (που για πολλούς και διάφορους λόγους ο καθένας δεν έχει συγκεντρώσει)όπως επίσης λογικό είναι από την στιγμή που ο καθένας εντοπίσει αρχεία που τον ενδιαφέρουν να τα αποκτήσει με την μέθοδο που μπορεί, αυτό ισχύει και για τα μη εγγεγραμμένα μέλη δηλαδή τους απλούς αναγνώστες. Τώρα για το ότι δεν σου απάντησαν σε κάποιο-α ερώτημά σου τώρα τι να σου πω; και σε εμένα έχει συμβεί κάποιες φορές να μην μου απαντάνε σε κάτι που με ενδιαφέρει αλλά τι πρέπει να γίνει; Θεωρώ λογικό όταν κάποιος δεν έχει μια απάντηση να μην απαντάει για να γράψει << δεν γνωρίζω>> αφού αυτό είναι αυτονόητο εφόσον σωπαίνει, θα ήταν δηλαδή καλύτερα όσα μέλη είναι εγγεγραμμένα να απαντάνε <<δεν γνωρίζω>> ; Φαντάζεσαι πόσα <<δεν γνωρίζω>> θα διαβάζαμε και θα βαριόμαστε να παραμείνουμε στο θέμα; Τώρα αν τα παράπονά σου είναι συγκεκριμένα καλό θα ήταν να απευθυνθείς μέσω προσωπικού μηνύματος στον ανάλογο ενδιαφερόμενο και να επιλύσεις το θέμα αλλά η γενικότητα πιστεύω ότι δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος έκφρασης. Σου γνωρίζω ότι και εγώ έχω προσφέρει σε κάποια μέλη από το πάμφτωχο υλικό μου και περίμενα μετά από υπόσχεσή τους να ανταποκριθούν αντάξια δίδοντάς μου και αυτοί από το υλικό τους αλλά τίποτα. Τι να κάνουμε; Εδώ γνωρίζεσαι με κάποιον χρόνια και πάλι έχεις παράπονο, μέσα από ένα απρόσωπο forum τι περισσότερο θα μπορούσες να προσδοκάς; Και για να γελάσουμε όλοι όσοι διαβάζουμε το θέμα, φαντάσου ότι πολλές φορές μας φταίει ο εαυτός μας και τα ρούχα μας πόσο περισσότερο κάποιος άλλο! Όσο για το DVD προσωπικά καρφί δεν μου καίγεται το πόσο έχει γιατί απλά αν θα έχω χρήματα θα το αγοράσω και αν δεν θα έχω δεν θα το αγοράσω, όσο όμως για την τιμή έτσι που είναι τα οικονομικά όλων μας σήμερα πιστεύω ότι και 2€ να κόστιζε πάλι πολλά θα τα βλέπαμε. Το κακό είναι ότι Καραγκιόζη θα έπρεπε να βλέπαμε στην Κρατική TV(όπως παλαιότερα) που της τα ακουμπάμε μόνο και μόνο για να κουνιόνται κάποιοι στις καρέκλες τους. Φίλε μου Ιωάννη κλείνω την αιτία διαλόγου μου γνωρίζοντας σου για μια ακόμα φορά ότι κάθε μου λέξη είναι καλοπροαίρετη και πάνω απ' όλα αναγνωρίζω την προσφορά σου στο forum.
    Ιωάννης
    Ιωάννης

Δημοσίευση από Ιωάννης Τετ Ιαν 26, 2011 3:56 pm

Γεωργιε συμφωνω σε αυτο που λες. Απλα θα ηθελα τα μελη του φορουμ να ειναι πιο ενεργα, γενικως. Γιατι βλεπω οτι ολα κινουνται σε ρυθμους χελωνας. Ακομα και οταν εκανα προταση πριν λιγες εβδομαδες για αλλαγη της κεντρικης ρεκλαμας στο φορουμ απαντηση δεν πηρα. Θα ηταν καλο καθε μηνα να μπαινει διαφορετικη ρεκλαμα και οχι να ειναι παντα η ιδια. Για το θεμα του dvd παντως εγω θα κανω αυτο που κανουν οι περισσοτεροι. Αγορα απο το Μοναστηρακι. Οσα dvd δινονται απο εφημεριδες και περιοδικα πηγαινουν κατευθειαν σε διαφορα μαγαζια στο Μοναστηράκι και πωλουνται μεμονωμενα στα 2 ευρω. Μιας και το θεμα ειναι τα σχεδια φιγουρων θα σας πω και ενα πολυ ευχαριστο νεο! Σε ενα καταστημα στο Μοναστηράκι βρήκα τις σπάνιες χαρτοκοπτικές του Βάγγου σε μεγαλο χοντρο χαρτόνι διπλής οψης με τα εξης σχέδια : Καραγκιόζης-Κολλητήρι, Μεγαλέξανδρος-Μιρικόγκος, Μπαρμπαγιώργος, Κοπρίτης-Σκορπιός. Εγω αγορασα στα 10 ευρω το φυλλο με το Καραγκιοζη και το Κολλητήρι σχέδια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ. Αν ποτε γινει καμια φιλικη συναντηση στην Αθηνα με οσα μελη μενετε εκει, θα σας παω στο συγκεκριμενο καταστημα!
    Nικόλας

Αριθμός μηνυμάτων : 148
    Ημερομηνία εγγραφής : 22/07/2009

Δημοσίευση από Nικόλας Τετ Ιαν 26, 2011 11:17 pm

Ιωάννη, πολύ ευχάριστη πληροφορία! μήπως θυμάσαι που περίπου βρίσκεται το συγκεκριμένο κατάστημα; (αν θες στείλε μου προσωπικό μήνυμα) Very Happy
    Ιωάννης
    Ιωάννης

Δημοσίευση από Ιωάννης Πεμ Ιαν 27, 2011 12:44 am

Πως δε θυμαμαι.. τοσες φορες που εχω παει.. Λοιπον δεν ειναι ακριβως στο Μοναστηρακι, ειναι λιγο πιο πανω προς τη μητροπολη Αθηνων, περνατε τη μητροπολη και βρισκεται στην οδο Υπατίας κοντα σε κατι μαγαζια που πουλανε ολο εκκλησιαστικα. Το μαγαζι ειναι κατι σαν παλαιοπωλειο.. 10 ευρω αγορασα το κομματι, εχει μεινει ακομα μονο αλλο ενα τελευταιο με τις φιγουρες του Καραγκιοζη και του Κολληρηρι απο το Βαγγο.. Μετα εχει αρκετα με Μεγαλεξανδρο και Πιτσικοκο..
    Nικόλας

Αριθμός μηνυμάτων : 148
    Ημερομηνία εγγραφής : 22/07/2009

Δημοσίευση από Nικόλας Πεμ Ιαν 27, 2011 2:18 pm

μήπως εννοείς ένα μαγαζί που πουλάει διάφορες φιγούρες, ρεκλάμες και εκκλησιαστικά είδη, ένα γωνιακό, που το έχει ένας παππούς;
    Georgios
    Georgios

Δημοσίευση από Georgios Πεμ Ιαν 27, 2011 5:44 pm

Ιωάννη καλησπέρα. Σήμερα μπήκα ξανά στο forum μιας και τώρα συνήλθα από γρίπη. Τοποθετήθηκα και ελπίζω να έχω γίνει αντιληπτός, όσοι ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο forum ασχολούμαστε γιατί αγαπάμε τον Καραγκιόζη και προσφέρουμε ότι μπορούμε ο καθένας, παράλληλα δεν θεωρώ σωστό το επειδή εγώ υποψιάζομαι ότι το Α ή Β μέλος έχει υλικό ή χρόνο ελεύθερο να θέλω να είναι και η πραγματικότητα και επ' αυτού να θέλω να προσφέρουν παραπάνω από όσα ίσως διαθέτουν, φαντάσου κάποιος να αναφερόταν π.χ σε εσένα και να έλεγε << εγώ δεν προσφέρω ότι έχω γιατί κάποια μέλη του forum (εννοώντας εσένα...) έχουν υλικό και δεν το δίνουν>>, τότε εσύ δεν θα του απαντούσες πως ότι έχει ο καθένας προσφέρει; θεωρώντας ότι πρόσφερες το υλικό σου και παράλληλα αδικήθηκες με αυτή την έκφραση; Τελευταία μου κουβέντα επί του θέματος είναι ότι πρέπει όλοι μας να αγαπήσουμε περισσότερο το forum αυτό και να εκτιμήσουμε την προσπάθεια δημιουργίας του από τον Γιάννη που θεωρώ άξιο γι' αυτό και έτσι να προσφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας μας όταν του δίδετε ο ελεύθερος χρόνος και διαθέτουμε υλικό, παράλληλα πιστεύω ότι θα κερδίσουμε όλοι περισσότερα αν ασχοληθούμε με αυτό που εμείς μπορούμε να προσφέρουμε και όχι με το τι θα θέλαμε οι άλλοι να μας προσφέρουν έτσι τα στοιχεία που θα μπορεί ο καθένας να αντλήσει θα είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που προσδοκά και τέλος αν αγαπάμε ειλικρινά τον Καραγκιόζη θα πρέπει να χαιρόμαστε που όλο και περισσότεροι (μέλη ή μη - ενεργά ή όχι) αποκτούν υλικό που να έχει να κάνει με τον Καμπούρη μας γιατί έτσι δεν θα πάψει να υπάρχει με τα χρόνια, σημασία έχει το ενδιαφέρον για τον Καραγκιόζη και τίποτα άλλο. Να πω ακόμα ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί βρίσκονται μακρυά από αυτή και δεν έχουν πρόσβαση στους πόρους που έχουν οι Αθηναίοι οπότε καλό είναι τα στοιχεία που υπάρχουν εκεί να τα μαθαίνουν και οι λοιπές περιοχές της Ελλάδας για να προσπαθήσουν να τα αποκτήσουν με άλλους τρόπους (αντικαταβολές κλπ). Κλείνοντας φίλε μου Ιωάννη για μια ακόμα φορά θα πω ότι σου αναγνωρίζω όλοι την φιλότιμη προσπάθεια που κάνεις για το forum και την κατάθεση του αρκετού υλικού που έχεις κάνει μέσα σε αυτό και μας έχεις βοηθήσει όλους, ενώ θέλω να καταλάβεις ότι πάνω απ' όλα πάντα τοποθετούμαι φιλικά και καλοπροαίρετα.
    Καλησπέρα σε όλους.
    Ιωάννης
    Ιωάννης

Δημοσίευση από Ιωάννης Πεμ Ιαν 27, 2011 6:37 pm

Nικολα ναι, για εκεινο το μαγαζι που αναφερεις μιλαω. Το εχει ενας ηλικιωμενος (σχετικα) κύριος που φοραει παντα ενα καπελο σαν ναυτικου! Εκει μεσα εχει μπολικο πραμα! Απιστευτο υλικο μιλαμε! Λεφτα να εχεις δηλαδη.. Εγω μεθαυριο το Σαββατο το μεσημερι λεω να ξαναπαω για να παρω τα Κολλητηρια του Βαγγου.. Εχω σταμπαρει και ενα τρομερο Πασά απο ζελατίνα σαν και εκεινο που εχει ο Φωτης Πλέσσας στο "Και μιλαει και λαλαει" στο εργο "Ο βασιλιάς των βουνων".

Τωρα ερχομαι σε σενα Γεώργιε.. Ολους λιγο πολυ μας εκανε τη στραβη της η γριπη φετος! Μια απο τα ιδια κι εγω πριν κανα μηνα! Ειναι βασανο οπως και να το κανουμε! Αλλα ας περασουμε στα θεματα μας! Συμφωνω σε ολα οσα λες και σου αναφερω πως εγω απο τη πλευρα μου ετοιμαζω να προσφερω παρα πολυ υλικο στο φορουμ λιαν συντομως! Θελω να ξηγηθω λεβεντικα! Μεινετε συντονισμενοι αγαπητοι φιλοι! Εννοειται οτι ολοι δινουμε τον αγωνα μας, ο καθενας με το δικο του τροπο, για να υποστηριξουμε την μαγικη αυτη τεχνη. Ολοι ενωμενοι παιδια, παντα! Και βεβαιως δεν ειναι η Ελλαδα μονο η Αθηνα απλα ενημερωνω οσους βρισκονται εκει για να εξυπηρετηθουν. Προσωπικα δε νομιζω κανενα απο τα μαγαζια που ξερω να μπορει να κανει αντικαταβολη (Θυμαστε τι ειχε γινει με το αλλο καταστημα των χαρτοκοπτικων? Δεν ηταν καθολου φιλικος και διατεθημενος ο καταστηματαρχης στη συννενοηση)

Τελος, σας ποσταρω μια φιγουρα που εφτιαξα πριν 2 μερες, ειναι ο Καραγκιοζης του Βαγγου, τον εφτιαξα με ζελατινα και χαρτονι και οφειλω να ομολογησω πως εμενα μου αρεσει παρα πολυ!

ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΓΟΥΡΩΝ - Σελίδα 3 1467h
    Georgios
    Georgios

Δημοσίευση από Georgios Πεμ Ιαν 27, 2011 10:07 pm

Ιωάννης ωραίος ο Καραγκιόζης. Στα θέματα περί αντικαταβολών τελικά αποδείχθηκε όπως τα λες. Σε ευχαριστώ πολύ για ακόμα μια φορά για την προσπάθεια συγκέντρωσης υλικού που κάνεις και έτσι θα διαιωνίζετε ο Καραγκιόζης, σε ευχαριστώ πολύ επίσης και για την καλοσύνη σου κάποιο από το υλικό να το διαθέσεις στο forum μελλοντικά αλλά και στο παρελθόν. Θα πρότεινα και είμαι ανοιχτός σε αυτό να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα για αγορά υλικού και δημοσίευση στο forum, εμένα με ενδιαφέρει αρχικά μόνο η φωτογραφία αυτών σε ηλεκτρονική μορφή τα πρωτότυπα ας τα κρατήσει όποιος κάνει και τον περισσότερο κόπο για να τα συγκεντρώσει, το email μου είναι dervenis_georgios@yahoo.gr πολύ θα χαρώ να το προχωρήσουμε.
    Ιωάννης
    Ιωάννης

Δημοσίευση από Ιωάννης Παρ Φεβ 04, 2011 5:39 pm

Η καλοσυνη παντα θα ανταμοιβεται Γεωργιε! Ευχαριστω θερμοτατα για τα καλα σου λογια! Αλλωστε εγω παντα θα τρεχω και ειμαι στις επάλξεις για να δινω πραγματα που δε φανταζομουν εγω ο ιδιος οτι υπαρχουν! Ολα θα τα δειτε! Θα δωσω υλικο και απο τις χαρτοκοπτικες του Κωστα Μακρη αλλα και απο εκεινες του Βαγγου. Παιδια εχω και μια ερωτηση, μηπως γνωριζει κανεις απο εσας μια παλια χαρτοκοπτικη απο τη δεκαετια του '90 (στις αρχες) οι οποιες κυκλοφορουσαν σχεδον σε ολα τα βιβλιοπωλεια και μεταξυ των φιγουρων που ειχαν στο σετ συμπεριλαμβαναν το Κολοκωτρωνη και τον Αθανασιο Διακο? Ηταν πολυ ωραια σχεδια! Την ειχα πετυχει πριν κανα 2 χρονια στο ebay αλλα δεν την ξαναειδα.. Πραγματικα θα ηθελα πολυ να τη ξαναβρω!
    Georgios
    Georgios

Δημοσίευση από Georgios Σαβ Φεβ 05, 2011 1:01 am

Ιωάννης περιμένουμε εν αγωνία!
    Σου έστειλα προσωπικό μήνυμα αν μπορέσεις κοίταξέ το.
    Georgios
    Georgios

Δημοσίευση από Georgios Δευ Φεβ 07, 2011 12:08 am

Μέσα από τα παιδικά μου βιώματα σχετικά με τον Καραγκιόζη σας παρουσιάζω κάποια σχέδια που σχεδίασα για προσθήκη στην συλλογή μου αλλά και για όλους εσάς που αγαπάτε τον Ελληνικό Καραγκιόζη.
    Θα χαρώ να ακούσω τις γνώμες σας αλλά ακόμα περισσότερο να δω τα σχέδιά μου διορθωμένα με προσθήκες καλύτερων χαρακτηριστικών.
    Ελπίζω να καταφέρω να ανεβάσω τις φωτογραφίες.
    Ιωάννη σου έστειλα προσωπικό μήνυμα.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
    1) https://2img.net/h/i1125.photobucket.com/albums/l584/karagkiozisgd/184b06cf.jpg 2) https://2img.net/h/i1125.photobucket.com/albums/l584/karagkiozisgd/65b78803.jpg 3) https://2img.net/h/i1125.photobucket.com/albums/l584/karagkiozisgd/9dfa485f.jpg 4) https://2img.net/h/i1125.photobucket.com/albums/l584/karagkiozisgd/3d0d6846.jpg 5) https://2img.net/h/i1125.photobucket.com/albums/l584/karagkiozisgd/2244afd1.jpg

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Νοε 23, 2024 1:42 pm