ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ FORUM ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

  Μοιραστείτε
  avatar
  Ιωάννης

  Αριθμός μηνυμάτων : 1242
  Ημερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
  Τόπος : Κηφισιά

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

  Δημοσίευση από Ιωάννης Την / Το Τρι Ιουν 16, 2009 12:40 am

  O Γιάννης Χατζής γεννήθηκε το 1945 στη θεσσαλονίκη όπου σπούδασε, ζει και εργάζεται. Ερευνητής και μελετητής του θεάτρου Σκιών, δίνει εδώ και τρεις δεκαετίες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ διοργάνωσε πολλές εκθέσεις εικαστικών του Καραγκιόζη.


  Γιάννης Χατζής

  Πλούτισε το ρεπερτόριο του θεάτρου Σκιών με πολλά έργα, ενώ η δουλειά του σε φιγούρες, αφίσες και σκηνικά έχει τύχει γενικής αναγνώρισης. Παράλληλα, ανέπτυξε συγγραφικές και ερευνητικές δραστηριότητες στα λαϊκά αναγνώσματα και σε διάφορους τομείς της λαογραφίας. Κατά διαστήματα έχει συνεργαστεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές (ΕΡΤ2, ΕΤ3, ΡΜ 102, ΝΕΤ, FΜ103, FΜ95, Τν1ΟΟκλπ.).
  Έδωσε πολλές διαλέξεις, συμμετείχε σε ημερίδες, ενώ δίδαξε σε διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια, σε συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανισμούς, συλλόγους και ιδρύματα παιδιών με ειδικές ανάγκες. Καθοδηγεί εργαστήρια για το στήσιμο παραστάσεων από παιδιά, σε προγράμματα για τη γνωριμία με το θέατρο Σκιών, στις παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου θεσσαλονίκης, όπως και σε διάφορα γυμνάσια, λύκεια και δημοτικά σχολεία.
  Έχει εκδώσει και δημοσιεύσει θετρικά έργα, ρεπορτάζ, χρονογραφήματα, γελοιογραφίες, μελέτες και αναλύσεις για το ντόπιο θέατρο Σκιών. Με ιδιαίτερη ευαισθησία επιχειρεί με τον Καραγκιόζη του να συγκεράσει τον τοπικό πολιτιστικό θησαυρό με έναν επίκαιρο και σύγχρονο λόγο. Από την παράδοση και την ταυτότητα του χτες, στη φωνή, τα οράματα και τις ανησυχίες του σήμερα, με πληθώρα λαογραφικών, ηθογραφικών και εθνογραφικών στοιχείων.
  Για το έργο και την προσφορά του τιμήθηκε με το "Αργυρό Μετάλλιο" του Α' Διαμερίσματος (Ιστορικό και Οικονομικό Κέντρο) του Δήμου θεσσαλονίκης, από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, τη Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, το Γ Δημοτικό διαμέρισμα και με πολλές άλλες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Ιουν 22, 2018 4:20 am