ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ FORUM ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ


  Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

  Μοιραστείτε
  avatar
  Γιάννης
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 870
  Ημερομηνία εγγραφής : 08/06/2009
  Ηλικία : 32
  Τόπος : Θεσσαλονίκη

  Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

  Δημοσίευση από Γιάννης Την / Το Πεμ Ιουν 23, 2011 2:47 am

  Στο περιοδικό «λαϊκό τραγούδι», και συγκεκριμένο στο τεύχος 18, του Δεκεμβρίου του 2006, δημοσιεύτηκε στις σελίδες 56-63 το σημαντικότατο άρθρο «Ο Καραγκιόζης στο μικρόφωνο». Τη σύνταξη της δισκογραφίας επιμελήθηκε ο κ. Αντώνης Κόντος. Στο αρχείο μου ήρθαν οι 4 πρώτες σελίδες του άρθρου αυτού, που περιλαμβάνουν τη δισκογραφία μέχρι το 1930, και σας τις αναδημοσιεύω εδώ.
  Κώδικας:
  http://www.mediafire.com/?9kkzw2qzod112kh
  Μελετώντας την διαπίστωσα κάποια λαθάκια στη σελίδα 58, όπου υπάρχει μια σύγχιση για τους δίσκους.

  Ακόμη, αναζητώντας τις ηχογραφήσεις του Θεοδωρόπουλου με τον Καραγκιόζη στην Αμερική, τελευταίο στο CD της FM Records, και τον Καραγκιόζη στο ψυχιατρείο, που περιελήφθη στο CD της οικογένειας του Θεοδωρόπουλου, διαπίστωσα ότι απουσιάζουν από τη λίστα. Και κοιτάξτε να δείτε πώς ταυτοποίησα τις ηχογραφήσεις! Έτυχε προ ετών να αγοράσω το artbook της FM Records «Το Ρεμπέτικο τραγούδι στην Αμερική 1900-1940» που επιμελήθηκε ο Πέτρος Ταμπούρης. Το ξεφύλισσα πρόσφατα για να δω αν έχει τίποτε σχετικό με τις ηχογραφήσεις του θεάτρου σκιών. Δεν αναφέρει κάτι. Έχει, όμως, μέσα φωτογραφημένη μια διαφήμιση δίσκων της Victory που περιέχει τον δίσκο των δύο αυτών παραστάσεων! Σας την παραθέτω. Θα τη δείτε κάνοντας κλικ στη μικρογραφάι της. Σαν χρονολογία του δίσκου αναφέρεται το 1928 στο CD του Θεοδωρόπουλου, κάτι που συμπίπτει και με τους λοιπούς επωνύμους δίσκους του.  Έτσι, συμπλήρωσα και διόρθωσα τη λίστα. Θα την βρείτε στη νέα της μορφή στο link αυτό:
  Κώδικας:
  http://www.mediafire.com/?1lf7l55mzt63xsz
  Μακάρι να μας στείλει κάποιος φίλος και τις υπόλοιπες σελίδες του άρθρου, διότι είναι ενδιαφέρον να γνωρίσουμε τι υπάρχει ώστε να κατευθύνουμε αντίστοιχα τις έρευνές μας.
  avatar
  Αντώνης

  Αριθμός μηνυμάτων : 979
  Ημερομηνία εγγραφής : 08/01/2013
  Ηλικία : 19
  Τόπος : Καισαριανή

  Απ: Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

  Δημοσίευση από Αντώνης Την / Το Σαβ Μαρ 02, 2013 10:14 am

  Το έχω κατεβάσει.Είναι πολύ ωραίο.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Μαϊος 27, 2018 6:33 am