ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ FORUM ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ


  ΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΩ ΑΠΟ DVD ΣΕ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΒΙΝΤΕΟ

  Μοιραστείτε
  avatar
  Γιάννης
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 870
  Ημερομηνία εγγραφής : 08/06/2009
  Ηλικία : 32
  Τόπος : Θεσσαλονίκη

  ΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΩ ΑΠΟ DVD ΣΕ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΒΙΝΤΕΟ

  Δημοσίευση από Γιάννης Την / Το Κυρ Αυγ 02, 2009 6:07 pm

  Μετά από σχετική ερώτηση, είπα κι εγώ να δώσω τα φώτα μου (σωθήκατε τώρα...)

  Λοιπόν, το DVD, προκειμένου να είναι συμβατό, κόβει τα αρχεία βίντεο ανά 1 GB περίπου. Αυτά τα αρχεία είναι της μορφής "vob". Προκειμένου να φορτώσουμε το βίντεο που απιθυμούμε σε κάποιον converter για να το συμπιέσουμε και να το μετατρέψουμε σε κάποια άλλη μορφή, πρέπει το αρχείο που θα βάλουμε να είναι ενιαίο και όχι τεμαχισμένο ανά 1 GB. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε το DVDShrink, ένα πολύ εύχρηστο και ελαφρύ προγραμματάκι που θα βρείτε τελείως ελεύθερο εδώ. Αφού το κατεβάσετε και το εγκαταστήσετε, επιλέξτε από το μενού Edit->Preferences και από το παράθυρο που εμφανίζει πηγαίνετε στην καρτέλα Output Files και και ξετσεκάρετε την επιλογή: Split VOB Files into 1GB size chunks (recommended). Πατήστε "OK" για να κλείσει το παράθυρο. Έπειτα, πηγαίνετε στο κουμπί κάτω από το μενού που γράφει Re-author. Από εκεί επιλέξτε το DVD που επιθυμείτε κάνοντας διπλό κλικ σε κάθε title (=αυτοτελές βίντεο) που θέλετε να φορτώσετε. Αυτά που φορτώνουμε τα βάζει στην αριστερή λίστα. Αξιοσημείωτο είναι πως δεν είναι συμβατό το πρόγραμμα για όλα τα DVD. Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, στείλτε μου προσωπικό μήνυμα για να το λύσουμε. Αφού στην προκειμένη περίπτωση θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι ένα αρχείο, αυτό του βίντεο το οποίο θα συμπιέσουμε, φορτώστε ένα title κάθε φορά. Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε το κουμπί Backup!. Στο παράθυρο σπου εμφανίζει, στο Select Backup target επιλέξτε Hard Disk Folder και στην παρακάτω μπάρα επιλέξτε τον φάκελο όπου θα κάνει το DVD. Προσέξτε να επιλέξετε δίσκο NTFS (συνήθως είναι ο εσωτερικός αν έχετε Windows Xp ή πιο καινούρια). Αυτό γιατί σε άλλα file systems δεν υποστηρίζονται μεγάλα αρχεία άνω του 1 GB. Αφού, λοιόν, τα ετοιμάσετε όλα και επιλέξετε προορισμό, πατήστε ΟΚ και σε ελάχιστα λεπτά θα έχετε τον καινούριο φάκελο DVD.

  Ο φάκελος αυτός θα έχει ένα μόνο αρχείο VOB το οποίο φορτώνετε σε όποιον converter θέλετε. Προτείνω για converters, επειδή οι περισσότεροι κάνουν μάπα δουλειά, τον Any Video Converter και τον Divx Converter. Αν δεν μπορείτε να τους βρείτε, επικοινωνήστε μαζί μου.

  Η καλύτερη κατά τη γνώμη μου συμπίεση χωρίς αισθητή απώλεια της ποιότητας είναι το Divx. Τα περισσότερα αρχεία avi, όπως και όλα τα divx, xvid κλπ έχουν αυτή τη συμπίεση. Γι' αυτό και προτείνω τους παραπάνω converters, γιατί κάνουν πολύ καλά divx αρχεία.

  Υπάρχει, βέβαια, και το ενδεχόμενο το Vob αρχείο που θέλουμε να μετασχηματίσουμε να είναι μικρότερο του 1 GB, οπότε το φορτώνουμε κατευθείαν στον converter χωρίς όλη την παραπάνω φασαρία.

  Αν σε κάποιο DVD δούμε αρχεία VOB με ονόματα VTS_01_1.VOB, VTS_01_2.VOB σημαίνει είτε πως το title 1 σπάει λόγω όγκου σε δύο ή παραπάνω αρχεία, είτε πως τα titles δεν είναι χωρισμένα στα vob. Και στις δύο περιπτώσεις για να έχουμε το ζητούμενο αποτέλεσμα περνάμε το DVD στο DVDShrink και κάνουμε την παραπάνω διαδικασία.
  Επίσης, αν δούμε αρχεία VOB με ονόματα VTS_01_1.VOB, VTS_02_1.VOB κλπ, ξέρουμε ότι ο πρώτος αριθμός συμβολίζει τον αριθμό του title και ο δεύτερος το ποιο μέρος του title είναι. Έτσι, αν πχ δούμε σε ένα DVD τα αρχεία:
  VTS_01_1.VOB, VTS_01_2.VOB, VTS_02_1.VOB, VTS_03_1.VOB θα ξέρουμε πως για να απομονώσουμε το 1ο title θα πρέπει να το περάσουμε στο πρόγραμμα, ώστε να το ενώσει, ενώ για τα 2 και 3 είναι ήδη ένα κομμάτι, αφού δεν έχουν 2ο μέρος, οπότε τα φορτώνουμε κατευθείαν στον converter. Αν σας μπερδεύει η τελευταία αυτή παράγραφος, αγνοήστε την και κάνετε τη διαδικασία κανονικά. όπως την γράφω παραπάνω.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ Ιαν 17, 2019 11:05 pm